تارنمای رسمی عبدالحمید خدایاری

به تارنمای رسمی عبدالحمید خدایاری شاعر، نویسنده و پژوهشگر بلوچ خوش آمدید .برای استفاده مطلوب در تارنما عضو شوید واز مطالب ناب و منحصر بفرد آن استفاده کنید.

آخرین ارسالی های انجمن

تعریف نماد و جایگاه آن در ادب فارسی و برخی نمادهای مشهور

تعریف نماد و جایگاه آن در ادب فارسی و برخی نمادهای مشهور
نمادواژه "Symbol" در لغت به‌معنای نماد ، نشانه ، دالّ ، نمودگار، نمون ، رمز است و در عرف علمی ، کد و سمبل نیز برای آن به‌کار می‌رود .
این اصطلاح ، در حوزه فلسفه زبان ، زبان‌شناسی ، ارتباط‌شناسی و هنر و ادبیات به‌کار برده می‌شود و اصل آن ریشه در ادبیات نشانه‌شناختی جهان باستان دارد . گذشتگان همواره منابعی غنی از رمزها (نمادها) را در ادبیات خود دربر داشته‌اند و نمادها از اركان اساطیر كهن است ؛ بلكه زبان اسطوره ، نماد است . اما اصطلاح نشانه و به تبع آن انواع نشانه از جمله نماد (symbol) ، برای اولین‌بار توسط چارلز ساندرز پیرس (Charles Sanders Peirce: 1839-1914)، فیلسوف پراگماتیست آمریکایی و با تقسیم سه‌گانه نشانه توسط او وارد ادبیات علمی دوران مدرن شد و مورد استفاده در علوم گوناگون قرار گرفت .
پیرس "نشانه‌ها" را به سه دسته معروف شمایل (Icon) ، نمایه (Index) و نماد (Symbol) تقسیم کرده است . این گفتار به مطالعه نماد با رویکرد ارتباط‌شناختی و به‌عنوان یک واسط (Medium) در انتقال پیام می‌پردازد و از جنبه‌های فلسفی محض و زبان‌شناختی صرف در این‌باره صرف‌نظر می‌کند.

 

تعریف نماد و جایگاه آن در ادب فارسی و برخی نمادهای مشهور

زندگی نامه مولانا جلال الدین محمد مشهور به مولوی به مناسبت 8 مهر روز بزرگداشت مولانا

زندگی نامه مولانا جلال الدین محمد مشهور به مولوی به مناسبت 8 مهر روز بزرگداشت مولانا

زادگاه مولانا
جلال‌الدين محمد درششم ربيع‌الاول سال604 هجري درشهربلخ تولد يافت. سبب شهرت او به رومي ومولاناي روم، طول اقامتش‌ و وفاتش درشهرقونيه ازبلاد روم بوده است. بنابه نوشته تذكره‌نويسان وي درهنگامي كه پدرش بهاءالدين از بلخ هجرت مي‌كرد پنجساله بود. اگر تاريخ عزيمت بهاءالدين رااز بلخ در سال 617 هجري بدانيم، سن جلال‌الدين محمد درآن هنگام قريب سيزده سال بوده است. جلال‌الدين در بين راه در نيشابور به خدمت شيخ عطار رسيد و مدت كوتاهي درك محضر آن عارف بزرگ را كرد.

دنباله در ادامه مطلب

زندگی نامه مولانا جلال الدین محمد مشهور به مولوی به مناسبت 8 مهر روز بزرگداشت مولانا

راهکارهای مؤثر اولیای خانه و مدرسه برای مشارکت پذیری بیشتر در آموزش فرزندان

راهکارهای مؤثر اولیای خانه و مدرسه برای مشارکت پذیری بیشتر در آموزش فرزندان
مقدمه
     به طور كلي اكثر پدران و مادران به فعاليتهاي آموزشي فرزندان خود علاقه مند بوده و درفراهم ساختن امكانات و تسهيلات لازم براي تحصيلات موفقيت آميز فرزندان خود ازهيچ كوششي فروگذارنمي كنند. در واقع هر پدر و مادري خواهان موفقيت فرزندان خويش است.
     برمبناي يك احساس وسنت ديرين مشخصترين مسئوليت خانواده درقبال زيست و رفاه فرزند خويش درتامين غذا، پوشاك، مسكن، بهداشت و تربيت خلاصه شده است.غذا و پوشاك و مسكن درچارچوب تسهيلاتي كه خانواده براي خود فراهم مي كند تامين مي شود.دراين سه زمينه فرزندان خانواده ها در كنار ديگر افراد خانواده از امكاناتي كه نيازهاي آنها را رفع مي كنند بهره مند مي شوند.
     بهداشت فرزندان خانواده دردو بعد مراقبت و پيشگيري و درمان يكي با مسووليت و كوشش خانواده وديگري با مباشرت پزشك وسازمانهاي درماني شكل مي گيرد. پدرومادر به انگيزه علاقه اي كه به حيات و سلامت فرزند خويش دارند، به فراخور امكانات اجتماعي و اقتصادي خود براي حفظ سلامت فرزند خويش اهتمام دارند.
     درمساله تربيت به ويژه ازلحاظ جنبه هاي عمومي اغلب نقش خانواده كمترازآن است كه انتظار مي رود.
     شرايط اجتماعي امروز وضعي پيش آورده است كه درمجموع كوشش هاي پدرومادر، آن تلاش عمده اي كه به هدف مشخص تربيتي متوجه باشد تقريبا جايي ندارد ودستخوش اغماض و بي توجهي است. اولياي بعضي از خانواده ها هنوز تصورمي كنند كه وظيفه پدرومادرتهيه امكانات مالي ومادي وتامين نيازهاي اوليه فرزندان است وكارتربيتي را بايستي به مدارس واگذاركرد وبا اين نقطه ديد كه مساله تربيت به مدرسه محول است ازمهمترين نيازهاي دوره رشد فرزندان خويش بي توجه مي گذرند واحتمالا به محض مشاهده رفتارنابهنجار درفرزندان خود مدرسه ومعلم و ديگرعوامل تربيتي مدارس را مقصر مي پندارند.
     درجامعه امروزمدرسه عملكرد تربيت كودكان را درچارچوب هدفها وبرنامه هاي مشخص تربيت عمومي عهده دار مي باشد.آموزش وپرورش عمومي به نيازهاي تربيتي هرگروه درقالب هدفهاي كلي تربيتي ورشد، كم وبيش پاسخ مي دهد اما طبيعت هرفرد را ويژگي هايي است كه در قالب برنامه هاي عمومي نمي گنجد وبه چاره جويي واعمال روش هاي خاص نياز دارد.

دنباله در ادامه مطلب

راهکارهای مؤثر اولیای خانه و مدرسه برای مشارکت پذیری بیشتر در آموزش فرزندان

فناوري اطلاعات و نقش آن در ارتقای كيفيت تعليم و تربيت

فناوري اطلاعات و نقش آن در ارتقای كيفيت تعليم و تربيت

مقدمه
تعليم و تربيت، پیوسته يكي از دغدغه‌هاي والدين و نظام آموزشي كشور بوده و هست؛ واژه‌اي كه فرايندي پيچيده را در خود جاي داده و خانواده‌ها و نظام آموزشي مداوم در تلاش‌اند اين فرآيند را با توجه به امكانات و ضروريات آن عصر، بهتر و سريع‌تر به سرمنزل مقصود برسانند.
عصر حاضر كه عصر IT يا همان فناوري اطلاعات و ارتباطات است، مي‌تواند كمك شاياني به اين امر بنمايد. امروزه استفاده فرزندان از رسانه‌ها و فناوري‌هاي اطلاعاتي و ارتباطي اجتناب‌ناپذير بوده كه آسيب‌ها و پيامدهاي آن در شماره‌هاي پيشين مورد بررسي قرار گرفت. در اين جا، قصد داريم که نقش اين فناوري را در خدمت تعليم و تربيت مورد بحث قرار دهیم و تأثیر آن را در بهبود كيفيت تعليم و تربيت و نيز چگونگي نقش خانواده، نظام‌هاي آموزشي و سازمان‌هاي فرهنگي را در اجراي آن بيان نماييم.

از لوازم پيشرفت در عصر فناوري، تربيت نيروي انساني است كه بر عهده نظام آموزش و پرورش يك كشور مي‌باشد. ايران اسلامي نيز به عنوان يك كشور در حال توسعه بايد ابتدا ذخيره قدرتمند و پيشرفته‌اي به نام نيروي انساني داشته باشد تا بتواند اين سير صعودي را طي كرده، به كشوري پيشرفته مبدّل گردد. اين امر ممكن نخواهد شد، مگر در پرتو نظام آموزشي پيشرفته كه گام به گام خود را با دانش نوین مجهز كند. در عصر كنوني ديگر نمي‌توان مدرسه و كلاس را به شكل سنتي كه در زمان گذشته اداره مي‌شد، هدايت نمود. امروزه دانش‌آموزان، معلمان، ‌امكانات، فضاهاي ‌آموزشي و سایر تجهیزات آموزشی تغيير نموده‌اند و به موازات آن‌ها نوع آموزش‌ها نيز بايد تغيير يابد و به فناوري روز مجهز شود. ديگر معلم در كلاس نقش انتقال دهنده اطلاعات را ندارد؛ بلكه بايد به سويي پيش برود كه معلم فقط هدايت‌گر و راهنماي مسير آموزش محسوب شود. تعليم و تربيت سنتي، بر حافظه تأكيد دارد؛ در حالي كه تعليم و تربيت در عصر فناوري اطلاعات و ارتباطات، از دانش‌آموزان انتظار دارد چه بايد بدانند و در كجا دنبال آن باشند و چگونه اطلاعات را ذخيره نمايند.

دنباله در ادامه مطلب

فناوري اطلاعات و نقش آن در ارتقای كيفيت تعليم و تربيت

نکاتی در باب نوشتن نامه اداری

مقدمه
وقتی برای اداره و یا ارگان یا شخص مهمی نامه می نویسیم که رابطه کاری با او داریم از نامه اداری استفاده می کنیم در چنین مواردی نمی شود از نامه دوستانه استفاده کرد و این کار نوعی توهین به شخص گیرنده محسوب می شود .نوشتن نامه اداری چیزی نیست که بتوان به صورت گام به گام آن را آموزش داد بلکه می شود با ذکر نکاتی چند و نشان دادن مثال به نوشتن صحیح آن کمک کرد.همه ما در سال اول متوسطه با نوشتن نامه اداری آشنا شده ایم اما در اینجا با ذکر نکات بیشتری سعی در بهبود نگارش چنین نامه هایی خواهیم داشت.

نکاتی در باب نوشتن نامه اداری
نامه اداری باید در یک طرف صفحه نوشته شوند ونباید در حاشیه آن ها چیزی نوشت.

-متن نامه باید با نهایت دقت در صحت مطالب تهیه شود.
-متن نامه باید شایسته فرد گیرنده باشد و پست و مقام شغلی و سازمانی فرد گیرنده باید در نظر گرفته شود.
-در نامه های اداری باید شیوایی سخن و روانی مطلب نیز در نظر گرفته شود و از لغات قدیمی و نامانوس نباید استفاده شود.
-از حشو(به کار بردن واژه هایی که هم معنی هستند)خودداری شود.
-در نامه های اداری به هیچ وجه نباید از کلمات و جملات عامیانه استفاده کرد.
-از نشانه های قراردادی(ویرگول, نقطه و ...)باید درست و به جا استفاده کرد.
-در نامه های اداری باید از استفاده کردن جملات توهین آمیز, تهدید آمیز و مشکل آفرین خودداری کرد.
-نامه های اداری ترجیحا باید در کاغذ های بزرگ نوشته شود تا امکان ارجاع و حاشیه نویسی داشته باشد.
-نامه حدالامکان باید تایپ شود یا حد اقل با خط خوانا نوشته شود.
-سلسله مراتب باید رعایت شود, مثلا اگر می خواهیم برای اداره ای نامه بنویسیم اولین نفر باید مدیریت مکان مورد نظر باشد.عدم رعایت سلسله مراتب باعث توهین به پایینی ها می شود.
-اگر مخاطب نامه را نمی شناسیم نامه را باید با یک عنوان کلی بنویسیم. در هر اداره یک سیستم تفکیک نامه وجود دارد که باعث ارسال نامه به مکان مورد نظر می شود.
-اگر نامه به وسیله اینترنت مکاتبه شود: الف) از رنگ های ملایم(مثل آبی) استفاده شود. ب)تایپ همه نامه با فونت بزرگ یک نوع توهین محسوب می شود.ج) ارسال تعداد زیادی ایمیل برای یک مکان کار درستی نیست.
دنباله در ادامه مطلب
 
نکاتی در باب نوشتن نامه اداری

نامه اداری و نحوه نوشتن آن

نامه اداری و نحوه نوشتن آن

مقدمه
سازمانهای اداری به اقتضای هدفی که دارند و وظایفی که ملزم به انجام آن هستند بذل مجاهدت و ابراز فعالیت می نمایند. حاصل کوشش و فعالیت آنها به صورت اوراق و اسنادی در می آید که مجموعه آن پرونده و سابقه موضوع مربوط را تشکیل می دهد، این مکاتبات و اسناد که به طور مستمر و متوالی به وجود می آیند چگونگی اقدامات و نحوه انجام عمل هر مورد و موضوع را شامل بوده و در این صورت اسناد ذی قیمت و ارزنده ای هستند که با صرف وقت و پرداخت هزینه های مادی و کوشش های انسانی به دست آمده اند و ضرورت دارد که با علاقمندی و برمبنای علمی آنها را طبقه بندی و تنظیم و بالاخره حفظ و نگهداری نمود. واحدهای سازمانی هریک قسمتی از وظایف و خط مشی کلی سازمان را به عهده دارند و در رشته مربوط به خود دارای اختیارات لازم بوده و با انجام وظائف خود بصیر و مطلع می باشند، بنابراین منشاء ایجاد تولید نامه های صادره فعالیت و عملیات کارکنان سازمان است که منفرداً و مجتمعاً تبدیل باسناد و اوراق و نامه هایی می گردد و نامه های صادره را بوجود می آورد. نامه های صادره منعکس کننده فعالیتهای صورت گرفته است که اگر بدرستی تنظیم و ارسال نگردد روند اجرایی امور را دچار اخلال می کند.بدین لحاظ و بمنظور یکسان سازی چارچوب نامه های صادره از سوی دانشگاه این مجموعه گردآوری و تقدیم می گردد.
هر نوشته ای که حاوی یک یا چند موضوع اداری بوده و به عنوان وسیله ارتباط در داخل و خارج سازمان مورد استفاده قرار گیرد.

دنباله در ادامه مطلب

نامه اداری و نحوه نوشتن آن

تشریح ادبیات بومی ( اقلیمی ) و ویژگی های آن

تشریح ادبیات بومی ( اقلیمی ) و ویژگی های آن

ادبیات بومی (اقلیمی) ، هم دارای معنایی وسیع و هم‎ دارای معنایی محدود است . کلمه‎ی بومی Native در زبان‎ انگلیسی با کلمه‎ی ملت و مردم Native هم ریشه است و به معانی زیر است: در حال خالص ، دست خورده ، طبیعی ، اصیل ، قومی که در محلی واحد ساکن است . به اعتباری ادبیات ایران‎ را در مثل می‎توان ادبیات بومی (خاص اقلیمی ویژه) دانست‎ و همین‎طور است ادبیات چین یا هند یا اسپانیا اما ادبیات اقلیمی‎ (بومی) در معنای خاص ، ادبیاتی است که در منطقه‎ای خاص‎ بوجود آمده و دارای شرایط زیر است :

الف-وحدت اوضاع جغرافیایی از قبیل کوه‎ها ، رودها ، درختان ، آب و هوا ، میزان بارندگی فاصله کم یا زیاد بخش‎ها . در ایران ، مازندران ، گیلان ، گرگان و مناطق ساحلی دریای خزر از این لحاظ وحدت دارد . میزان بارندگی در آن زیاد است ، جنگل‎های فراوان دارد ، آبادی‎ها بهم نزدیک است ولی در مناطق جنوبی و نزدیک به کویر هوا گرم یا بارندگی کم ، جمعیت‎ اندک و فاصله روستاها و شهرها زیاد است .

دنباله در ادامه مطلب

تشریح ادبیات بومی ( اقلیمی ) و ویژگی های آن
عضویت در خبرنامه سایت